یزدفردا"در سومین هماندیشی «تابا» که با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، معاون عمرانی استانداری،مهندس سیدحمید کلانتری، معاون میراث فرهنگی و تعداد اندکی از متخصصان معماری و مرمت در اتاق مدیرکل میراث فرهنگی برگزار شد، لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی اندیشهورزی در حوزه شهر تاریخی یزد با حضور سمنهای فعال این حوزه بررسی شد.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل تابا؛ در این نشست مهندس سیدحمید کلانتری با اشاره به اهمیت رسیدن به توافق در مورد مسأله چندبعدی بافت تاریخی گفت: ما باید پرسشهایی اساسی طرح کنیم و در هماندیشیها به تعریفی جامع از آن برسیم. پرسش مهم آن است که متغیرهای مهم در مسیر احیای بافت کدام است و چه عواملی بر آن تأثیر و تأثر دارند تا بافت، تفاهم واقعی بین کسانی باشد که در بافت ساکن بوده و شامل انسانهایی از تمام اقشار جامعه باشد.
وی دستاورد کویر را برای یزد، خلاقیت و سختکوشی دانست و با اشاره به اینکه بسیاری از یزدیها نیز نگاه درستی نسبت به ارزشهای موجود در این شهر ندارند، گفت: شناخت ویژگیهای بازار، ساباط، گذرها، اجزای خانهها و ارتباط آنها با هم نیاز به آموزش دارد.
تشکیل گروههای آشنا با بافت، شامل صاحبنظران، مسئولان و علاقمندان که مردم را توجیه و اهداف و ملاحظات قانونی را تبیین و ارزشها را معرفی کنند و حضور منظم و دورهای آنها در محلههای تاریخی، آموز ش به کودکان و نوجوانان و اجرای طرح بافتگردی برای مردم از دیگر موضوعات مطرح شده توسط مهندس کلانتری بود.
وی با اشاره به لزوم ایجاد دبیرخانه دائمی بافت تاریخی گفت: این دبیرخانه متشکل از صاحبنظران و فعالان حوزه میراث فرهنگی، مسئولیت برگزاری یک سمینار تخصصی در پاییز سال آینده را بر عهده خواهد داشت که محورهای اندیشه آن در این هماندیشیها تأمین شده است. برگزاری جشنواره احیای بافت که پشتیبان فرهنگی آن سمینار تخصصی خواهد بود، نیز از پیشنهادهای استاندار اسبق یزد برای احیای شهر تاریخی یزد بود.
مهندس کلانتری افزود: در این سال اجرای پروژههای علمی و عملی، اطلاعرسانی و فرهنگسازیها و تشکیل تیم شرکای احیا، زمینه را برای نامگذاری و اجرای برنامههای سال 94 آماده میکند که سال خوشامدگویی به یزد باشد.
وی با جمعبندی نظر حاضران، پیشنهاد دعوت از انجمنهای فعال میراث فرهنگی، احراز صلاحیت آنها و سپس تشکیل شبکه سمنهای فعال را در دستور کار «تابا» قرار داد که با حمایت نهادهای ذیربط، مشکلات نابسامان شهر تاریخی یزد را به دست مردم و مشارکت مسئولان مرتفع گرداند.
در پایان این نشست، اعضا پیمان حفظ و نگهداشت شهر تاریخی یزد را امضا کردند. این پیمان مربوط به متخصصان معماری بوده است. در این پیمان آمده است: ما حامیان شهر تاریخی یزد با ایمان به شکوه این موزهشهر ماندگار، اعتبار تخصص خویش را درک ارزش واقعی این میراث باشکوه دانسته و با ارزش نهادن به جایگاه آن، رسالت خود را حفظ و احیای روح زندگی در کالبد فاخر این دیار کهن میدانیم...
گفتنی است چهارمین هماندیشی شهر تاریخی یزد اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.
گزارش تصویری:
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024